Claire Droppert

Profielfoto Claire DroppertClaire Droppert (1977) is een Rotterdamse fotografe. Voor veel fanatieke instagrammers is ze welbekend onder de naam @claireonline. Sinds ze in 2010 voor het eerst inlogde op Instagram, is haar aantal volgers gegroeid tot meer dan 320.000. En dat aantal groeit nog steeds elke dag. Elke foto die ze post, levert duizenden likes op van haar volgers uit alle delen van de wereld.

Naast haar Instagramwerk is Claire een gepassioneerd kunstfotografe onder haar eigen naam Claire Droppert. Ze laat zich inspireren door landschappen en desolate, open ruimten. Haar werk kenmerkt zich door de combinatie van eenvoud en poëtische stiltes (zie als voorbeeld haar serie ‘Silence’). Het balanceert op de snede van simpliciteit en minimalisme. Met diverse bewerkingstechnieken zorgt ze ervoor dat die twee kenmerken elkaar versterken.

Bij Tasting Art vind je zowel foto’s in beperkte oplage uit de serie ‘Sand Creatures’ als ingelijste Instagramfoto’s in onbeperkte oplage.

Claire heeft geëxposeerd in New York, Brussel en Rotterdam, en binnenkort dus ook in Amsterdam. Media als Discovery Magazine, HP de Tijd, Algemeen Dagblad, The Huffington Post en ABC News besteedden in verschillende artikelen aandacht aan haar werk. Naast nog honderden andere nationale en internationale kunst-, design- en nieuwswebsites.

Beschikbare werken van Claire Droppert

Translate »